KARMIMY NATURĄ
Produkty wytwarzane z kurczaka, wzbogacone o naturalne przyprawy oraz warzywa.
Biała kiełbasa drobiowa na grzance
Idealna propozycja na śniadanie, kolację
Składniki potrawy:
- Biała kiełbasa Kokogood z udźca drobiowego – 2 sztuki
- Cebula szalotka – 2 sztuki
- Śliwka – 2 sztuki
- Gruszka – 2 sztuki
- Szczypiorek – 1 pęczek
- Chleb tostowy żytni – 4 kromki
- Kiełki groszku lub inne
- Masło – 2 łyżki
- Sól, pieprz
Przygotowanie potrawy:
Białą kiełbasę pokrój w plastry, cebulę w piórka i podsmaż na maśle do uzyskania złocistego koloru. Gruszkę pokrój w kostkę, a śliwkę w płaskie krążki i dodaj na patelnię. Smaż na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut uważając, żeby owoce zachowały swoją twardszą konsystencję.
Na czystej patelni rozpuść masło i podsmaż kromki chleba tostowego na delikatny złocisty kolor.
Całość podsmażonej kompozycji nakładaj łyżką na chleb tostowy i ozdób kiełkami groszku oraz posiekanym szczypiorkiem.