KARMIMY  NATURĄ

Produkty wytwarzane z kurczaka, wzbogacone o naturalne przyprawy oraz warzywa.

Biała kiełbasa drobiowa na grzance

Idealna propozycja na śniadanie, kolację

Składniki potrawy:

  • Biała kiełbasa Kokogood z udźca drobiowego – 2 sztuki
  • Cebula szalotka – 2 sztuki
  • Śliwka – 2 sztuki
  • Gruszka – 2 sztuki
  • Szczypiorek – 1 pęczek
  • Chleb tostowy żytni – 4 kromki
  • Kiełki groszku lub inne
  • Masło – 2 łyżki
  • Sól, pieprz

Przygotowanie potrawy:

Białą kiełbasę pokrój w plastry, cebulę w piórka i podsmaż na maśle do uzyskania złocistego koloru. Gruszkę pokrój w kostkę, a śliwkę w płaskie krążki i dodaj na patelnię. Smaż na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut uważając, żeby owoce zachowały swoją twardszą konsystencję.

Na czystej patelni rozpuść masło i podsmaż kromki chleba tostowego na delikatny złocisty kolor.

Całość podsmażonej kompozycji nakładaj łyżką na chleb tostowy i ozdób kiełkami groszku oraz posiekanym szczypiorkiem.

biała kiełbasa drobiowa