KARMIMY NATURĄ
Produkty wytwarzane z kurczaka, wzbogacone o naturalne przyprawy oraz warzywa.
Parówki drobiowe z piersi kurcząt zapiekane w cieście francuskim
Idealna propozycja na śniadanie
Składniki potrawy na 4 porcje:
- Parówki drobiowe Kokogood z piersi kurcząt – 4 sztuki
- Szynka dojrzewająca 1 opakowanie prosciutto czy coś – 8 plastrów
- Mozzarella – 1 sztuka
- Ciasto francuskie – 1 placek
- Jajko – 1 sztuka
- Roszponka
Przygotowanie potrawy:
Rozłóż ciasto francuskie i podziel nożem na równe 8 kwadratów. Na każdej części ułóż po 2 plastry szynki dojrzewającej i mozarelli.
Parówki drobiowe pokrój po skosie w cienkie plastry i rozłóż proporcjonalnie na szynce i mozarelli. Każdą część zwiń starając się ułożyć kompozycję w kształt róży. Taką formę, wykładając na blachę pokrytą papierem do pieczenia, posmaruj delikatnie białkiem jajka. Piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Podawaj osobno na talerzu ozdabiając wybraną sałatą: roszponką, rukolą lub inną.