KARMIMY  NATURĄ

Produkty wytwarzane z kurczaka, wzbogacone o naturalne przyprawy oraz warzywa.

Parówki drobiowe z piersi kurcząt zapiekane w cieście francuskim

Idealna propozycja na śniadanie

Składniki potrawy na 4 porcje:

  • Parówki drobiowe Kokogood z piersi kurcząt – 4 sztuki
  • Szynka dojrzewająca 1 opakowanie prosciutto czy coś – 8 plastrów
  • Mozzarella – 1 sztuka
  • Ciasto francuskie – 1 placek
  • Jajko – 1 sztuka
  • Roszponka

Przygotowanie potrawy:

Rozłóż ciasto francuskie i podziel nożem na równe 8 kwadratów. Na każdej części ułóż po 2 plastry szynki dojrzewającej i mozarelli.

Parówki drobiowe pokrój po skosie w cienkie plastry i rozłóż proporcjonalnie na szynce i mozarelli. Każdą część zwiń starając się ułożyć kompozycję w kształt róży. Taką formę, wykładając na blachę pokrytą papierem do pieczenia, posmaruj delikatnie białkiem jajka. Piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. 

Podawaj osobno na talerzu ozdabiając wybraną sałatą: roszponką, rukolą lub inną.

parówki drobiowe