KARMIMY NATURĄ
Produkty wytwarzane z kurczaka, wzbogacone o naturalne przyprawy oraz warzywa.
Sałatka z pasztetem drobiowym i jajkiem w koszulce
Idealna propozycja na lunch
Składniki potrawy:
- Pasztet drobiowy Kokogood pieczony z warzywami (czysty, z żurawiną lub śliwką) – 100g
- Mieszanka dowolnych sałat – 1 opakowanie
- Kiełki słonecznika – ½ opakowania
- Ziarna słonecznika – 2 łyżki
- Jajka – 4 sztuki
- Pomidorki koktajlowe – kilka sztuk
- Rzodkiewki – kilka sztuk
- Ogórek zielony – 1 sztuka mała
- Chleb tostowy – 2 kromki
- Olej rzepakowy tłoczony na zimno – 30ml
- Masło – 1 łyżka
- Sól, pieprz
Przygotowanie potrawy:
Pasztet pokrój w kostkę o grubości ok. 1 cm. Chleb tostowy również pokrój w małą kostkę i podsmaż na maśle na patelni, aż do uzyskania przez grzanki mocno złotego koloru.
Danie przygotuj bezpośrednio na dużych talerzach, aby uniknąć mieszania całości – potrawa zachowa smaczną estetykę.
Na talerze wyłóż mieszankę ulubionych sałat (np. sałata rzymska z rukolą i roszponką). Pokrojony pasztet, grzanki i pomidorki koktajlowe przekrojone na pół wyłóż na sałacie. Dołóż plastry ogórka i rzodkiewki. Jajka w koszulkach ugotuj w niewielkiej ilości wody z dodatkiem octu tak, aby żółtko było miękkie i dodaj do kompozycji.
Całość oprósz do smaku solą i pieprzem, polej olejem tłoczonym na zimno. Sałatkę posyp uprażonym słonecznikiem.