KARMIMY  NATURĄ

Produkty wytwarzane z kurczaka, wzbogacone o naturalne przyprawy oraz warzywa.

Sałatka z pasztetem drobiowym i jajkiem w koszulce

Idealna propozycja na lunch

Składniki potrawy:

  • Pasztet drobiowy Kokogood pieczony z warzywami (czysty, z żurawiną lub śliwką)  – 100g
  • Mieszanka dowolnych sałat – 1 opakowanie
  • Kiełki słonecznika – ½ opakowania
  • Ziarna słonecznika – 2 łyżki
  • Jajka – 4 sztuki
  • Pomidorki koktajlowe – kilka sztuk
  • Rzodkiewki – kilka sztuk
  • Ogórek zielony – 1 sztuka mała
  • Chleb tostowy – 2 kromki
  • Olej rzepakowy tłoczony na zimno – 30ml
  • Masło – 1 łyżka
  • Sól, pieprz

Przygotowanie potrawy:

Pasztet pokrój w kostkę o grubości ok. 1 cm. Chleb tostowy również pokrój w małą kostkę i podsmaż na maśle na patelni, aż do uzyskania przez grzanki mocno złotego koloru.

Danie przygotuj bezpośrednio na dużych talerzach, aby uniknąć mieszania całości – potrawa zachowa smaczną estetykę.

Na talerze wyłóż mieszankę ulubionych sałat (np. sałata rzymska z rukolą i roszponką). Pokrojony pasztet, grzanki i pomidorki koktajlowe przekrojone na pół wyłóż na sałacie. Dołóż plastry ogórka i rzodkiewki. Jajka w koszulkach ugotuj w niewielkiej ilości wody z dodatkiem octu tak, aby żółtko było miękkie i dodaj do kompozycji.

Całość oprósz do smaku solą i pieprzem, polej olejem tłoczonym na zimno. Sałatkę posyp uprażonym słonecznikiem.

pasztet drobiowy sałatka